Με τον όρο Απώθηση Φιδιών αναφερόμαστε στην απώθηση, την προστασία και την αντιμετώπιση των φιδιών από ένα χώρο με την χρήση απωθητικών σκευασμάτων φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Τα φίδια εμφανίζονται κυρίως στην ύπαιθρο και αλλά και σε ημιαστικό περιβάλλον από τις αρχές Μαρτίου έως τέλη Οκτωβρίου, ενώ τους υπόλοιπους μήνες βρίσκονται σε χειμερία νάρκη. Ωστόσο τα περισσότερα φίδια προκαλούν φόβο και πανικό στους ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα διώξουν ή να τα εξοντώσουν από το περιβάλλοντα χώρο τους.

Η θανάτωση των φιδιών απαγορεύεται από τον Νόμο καθώς δεν αποτελούν εχθρούς υγειονομικής σημασίας. Εάν βρεθούμε ποτέ αντιμέτωποι με ένα φίδι αποκλείεται να μας κυνηγήσει ή να μας επιτεθεί. Όταν ένα φίδι αντιληφθεί την παρουσία ανθρώπου προσπαθεί να διαφύγει προς κάθε κατεύθυνση. Τα φίδια μπορούν να μας επιτεθούν και να μας δαγκώσουν μόνο σε περίπτωση που εγκλωβιστούν και νιώσουν απειλή για τη ζωή τους.

Μέτρα πρόληψηςΟρισμένα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε ώστε να περιορίσουμε την εμφάνιση ή την παρουσία των φιδιών σε ένα χώρο είναι:

  • Συχνός καθαρισμός του χώρου, εξωτερικά και περιμετρικά, από υψηλή και πυκνή βλάστηση.
  • Απομάκρυνση αντικειμένων που είναι ιδανικά για να φωλιάσει ένα φίδι όπως σωροί από ξύλα, σωροί από μπάζα, μεγάλες πέτρες κ.α.
  • Περιορισμός ή εξαφάνιση διαφόρων πηγών τροφής και νερού για τα φίδια.
  • Κλείσιμο κενών και ανοιγμάτων του κτηρίου που θέλετε να προστατέψετε.

Για την απομάκρυνση των φιδιών από ένα χώρο και παντός είδους εγκαταστάσεις, η εταιρεία μας παρέχει εξειδικευμένες εφαρμογές απώθησης φιδιών, οι οποίες περιλαμβάνουν την χρήση εγκεκριμένων μη τοξικών, απωθητικών σκευασμάτων.